Altenburg levert omgevingsvriendelijke funderingstechniek met nieuwe Woltman 5525

Altenburg levert omgevingsvriendelijke funderingstechniek met nieuwe Woltman 5525

Nieuwe en schone mortelschroefstelling voor omgevingsvriendelijk funderen

Het traditionele heien is in het dichtbevolkte en volgebouwde Nederland niet overal meer de geëigende funderingsmethode. Binnen de IJB Groep levert specialist Altenburg Funderingstechniek omgevingsvriendelijke funderingen door middel van mortelschroefpalen. Deze funderingsmethode wint om goede redenen steeds meer terrein in woningbouw, utiliteitsbouw en civiele werken.

Veilige en schone techniek

Onlangs heeft Altenburg Funderingstechniek een nieuwe, uiterst geavanceerde boorstelling in gebruik genomen. De Woltman 5525 voldoet aan de nieuwste milieu-eisen waaronder de TIER 4 emissie norm. Hij kan met zijn nieuw ontworpen procédé veiliger en sneller produceren. Zo is de sterke boormotor uitermate geschikt voor het werken op locaties met zeer zware grondsoorten en verontreinigde grond.

Omgevingsvriendelijke grondboor

Het principe van de nieuwe boorstelling is een grondboor met een holle kern. De holle boor wordt onder druk volgepompt met beton en tegelijkertijd met een constante snelheid omhoog getrokken. De paalschacht die is ontstaan, vult zich met beton waarna de paal op werkniveau wordt afgestort. Eventueel kunnen met behulp van een speciale schacht, de monotube, de paalkoppen boven werkniveau worden afgewerkt. De funderingspalen variëren in diameter en kunnen worden gestort tot een lengte van 21 meter. De grond verwijderende methode is trillingsvrij en in vergelijking met het traditionele heien geluidsarm.

Koploperspositie

Altenburg projectleider Erwin de Boer ziet de nieuwe boorstelling als een duurzame investering in de toekomst. “Binnen Altenburg Funderingstechniek en de IJB Groep ontwikkelen we oplossingen die het milieu en de efficiency ten goede komen. De nieuwe boorstelling onderstreept onze koploperspositie in eigentijds funderen.”

≪ Terug naar de vorige pagina